Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.11.2011 do Muzea Královského hvozdu v Nýrsku

8. 11. 2011

Návštěva Muzea Královského hvozdu v Nýrsku – Pajrek

Úterý 8.11.2010 - sejdeme se ve vlaku, který z Plzně odjíždí v 8.10 hod. Po vystoupení v Nýrsku si dáme kávičku a pak půjdeme do Muzea Královského hvozdu na výstavu strážovského stříbrného pokladu – mince, které byly letos v květnu nalezeny ve Strážově na zahradě školy - tato výstava trvá jen do 27.11.2011. Předpokládám, že nás přivítá přímo pan Velkoborský ředitel muzea a k této mimořádné výstavě podá výklad i s videoprodukcí. Posléze zajdeme na hřbitov a pak do Restaurace Kemp na oběd – odpoledne pak vystoupíme k hradu Pajrek – při zpáteční cestě pozdravíme ještě kamarádku Helenku a domů odjedeme z Nýrska vlakem v 16.22. hodin.
Trochu zkrácená trasa – možná zbude čas zajít i do cukrárny na svařáček...

www.muzeumnyrsko.unas.cz

Oficiálně začalo Občanské sdružení Muzeum Královského hvozdu v Nýrsku pracovat od začátku roku 2000. Dnes už by se dalo říci, že má historii bohatou. Mimo spolupráci s bývalými německými obyvateli města více než třicet výstav, množství nálezů, z nichž některé jsou unikátní i v prostoru okresu, několik vydaných knih.
Svůj okruh působnosti stanovilo na prostor Strážov, Hojsova Stráž, Svatá Kateřina, Liščí, Petrovice n. Úhlavou.


Počasí slibují oblačné - mlha a jen 9 °C – rozhledy z Pajreku do kraje a na Nýrskou přehradu, když nebude mlha - zastávky na doplnění energie po cestě v Kempu – opět se sejdeme, i když je cíl změněn, ale nálada bude určitě super – již se těšme do Nýrska ....