Jdi na obsah Jdi na menu
 


6.2.2013 Špičák - Černé jezero a zpět na Špičák žel.st.

6. 2. 2013

Zimní Šumavou ze Špičáku žel.st. na Sedlo - Černé jezero - zpět do Hotelu Sirotek

První letošní turistický výlet  – ve středu 6.2.2013

Pojedeme vlakem do stanice Špičák - a pak pěšky vyrazíme po nové cyklostezce až na rozcestí Pod sedlem a dál podle situace jak bude ve sněhu vyšlápnutá nebo projetá cestička. Nejjistější předpoklad je vyjít po silnici na Špičácké sedlo a pak po silnici - žluté turistické značce až na Černé jezero. Cestou bude určitě několik zastávek a občerstvení z našich batůžků. Kochat se budeme rozhledy do Brčálnického údolí a Pancířský masív. Zpět pak půjdeme stejnou cestou po silnici až na Špičácké sedlo a mimo silnici po cyklo až do Hotelu Sirotek na groček, neb svařáček… ???
Půjdeme podle mapy zimní Šumavou asi 10,5 km – na Černé jezero mírně stoupat, možná i prošlapovat ve sněhu a zpět potom již mírně z kopce – když se počasí vydaří budeme se kochat, véct řeči, plánovat a na zastávkách vychutnávat z batůžků opět naše s láskou připravené dobroty… a také něco na „dobrý krok“, aby v tomto novém roce 2013 nás čekaly jen samé příjemné záležitosti a ve zdraví jsme se i letos mnohokrát sešly, aby nám Svatý Petr posílal příjemné sluníčkové počasí,  bylo nám pospolu dobře na duši a na Šumavě objevovaly přemnoho dalších hezkých míst a rozhledů.

 spicak-nadr.-sedlo-cerne-jezero-zpet-sirotek-spicak-nadr.-10-5-km.jpg

 Mapka pro náš dnešní zimní již jednou odložený výlet na Šumavu – počasí kolem 0°C ??    Snad při našem štěstí, bude pro nás cestička prošlápnutá a alespoň trochu sluníčka…