Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.8.2013 z Libkova na Sv. Markétu až do Dlažova

8. 8. 2013

Pěší výlet z Libkova na Sv.Markétu - na pozvání do Dlažova ke Štěpánkům

Letošní letní setkání s Maňou se uskuteční opět na výletě – tentokrát s průvodcem Jirkou Štěpánkem do okolí Dlažova – budou na nás čekat v Libkově na zastávce busu, kam dorazíme cca ve 12,12 hod. Pak půjdeme dle mapky a vystoupáme na Svatou Markétu 642 m.n.m., kde se v současnosti staví nová rozhledna a odkud jsou překrásné rozhledy do kraje šumavského až ke Klatovům a plánickému hřebenu. Až se náležitě pokocháme rozhledy, sejdeme do Dlažova, kde budeme mít připraveno pohoštění od naší „provianťačky“ Mani na chalupě u Štěpánků. I my přispějeme s nějakou „trochou do mlýna“ a v dobrém rozmaru strávíme pospolu příjemné odpoledne.
Až se pak čas nachýlí vyrazíme na bus z Dlažova,Vráž  v 17,28 hodin.
Dle mapy trasa pohodová jen 4,2 km dlouhá, proto se těšme hlavně na milé setkání se všemi, co si opět udělají čas spolu pobýt.
Sejdeme v Klatovech na nádraží již dopoledne po příjezdu vlaku od Plzně v 9,52 hod. Pak se vypravíme naší známou cestou na Hůrku, kde je umístěno nové panorama s rozhledem na Šumavu, zkoukneme kam až dorazíme… – dáme trochu řeči, kávičku a pak sejdeme na bus do Beňov  v 11,58 hod. směr Libkov.

Počasí polojasné s mráčkama ???  Určitě krásné rozhledy do kraje - zastávky na doplnění energie - a tudíž nálada OK – již se těšme na super odpoledne strávené v milé společnosti nás všech ...

libkov-svata-marketa-642-m.n.m-dlazov--4-2-km.jpg